Jangan Ketinggalan Menonton 5 Pilihan KDrama Paling Best Mei Dan June 2022 Ini!

Jangan Ketinggalan Menonton 5 Pilihan KDrama Paling Best Mei Dan June 2022 Ini!
Hiburan


Peminat K-Drama sila hadir ke ruangan ini! Opps, ramai nampaknya yang ternanti-nanti senarai drama Korea atau K-Drama terbaru Mei dan June ini. Senarai kali ini pasti buatkan anda tak keruan kerana bintang atau pelakon yang ditampilkan bukan biasa-biasa tau. Jom lihat senarai K-Drama terbaru ini.

Doctor Lawyer

Doctor Lawyer
Doctor Lawyer ialah drama baharu tentang seorang pakar bedah genius yang menjadi peguam penyelewengan perubatan selepas kehilangan segala-galanya akibat satu pembedahan ini. Ia juga mengisahkan tentang bagaimana kepentingan kehidupan seseorang boleh dinilai berdasarkan kekayaan dan kuasa mereka.
Peminat So Ji Sub pasti tidak akan kecewa kerana lakonannya kali ini lain macam! So Ji Sub sebagai Han Yi Han adalah seorang pakar bedah yang bertukar menjadi peguam yang pakar dalam litigasi perubatan. Beliau adalah pakar bedah cemerlang dua papan yang lulus dari sekolah perubatan terkemuka dan mempunyai kepakaran tersendiri.
Geum Seok Young ialah seorang pendakwa yang mempunyai kepercayaan teguh bahawa kelahiran semula penjenayah datang daripada hukuman, bukan pengampunan dan kelonggaran. Dia kehilangan ahli keluarga dan kekasih kerana pembedahan yang dilakukan Han Yi Han.
Drama ini mempunyai 16 episod dan ditayangkan selama 60 minit.

Doctor Lawyer Trailer

Sh**ting Stars

Sh**ting Stars
Drama Sh**ting Stars memberi tumpuan kepada mereka yang bekerja di belakang tabir dalam industri hiburan – khususnya mereka yang bekerja dalam perhubungan awam dan mereka yang bekerja rapat dengan selebriti. Ia dibintangi oleh pelakon dari drama Dr. Romantic 2 Lee Sung-kyung sebagai Oh Han-byul, ketua pasukan PR yang mempunyai love-hate relationship dengan Gong Tae-sung (Kim Young-dae). Drama ini juga menampilkan pelakon watak sokongan yang ramai, termasuk Yoon Jong-hoon (The Penthouse), Kim Yoon-hye (Vincenzo), Lee Jung-shin CNBLUE, Park So-jin (The King: Eternal Monarch) dan banyak lagi. Menarik lagi, drama ini diterbitkan oleh Studio Dragon, iaitu syarikat di sebalik lagu-lagu popular seperti Hometown Cha-Cha-Cha dan Twenty Five Twenty One.
Drama ini mempunyai 16 episod dan ditayangkan sehingga Jun 2022.

Sh**ting Stars Trailer

Eve’s Scandal

Eve’s Scandal
Eve’s Scandal ialah drama percintaan yang memperlihatkan kisah dalaman tuntutan cerai berjumlah 2 trilion won (kira-kira $1.7 bilion) seorang ‘chaebol’ yang mengejutkan seluruh negara. Seo Ye Ji dikatakan memainkan watak Lee Ra El. Selepas melalui hubungan keluarga yang malang, dia berubah menjadi seorang wanita yang diibaratkan seperti “bunga berbahaya”.
Menurut pasukan produksi, Seo Ye Ji dipilih untuk peranan ini kerana kemahiran lakonannya yang mantap dan bagaimana dia mendalami watak yang dibawakannya. Lee Sang Yeob mengambil watak Seo Eun Pyung, seorang peguam hak asasi manusia yang menyerahkan segala-galanya untuk cinta apabila dia bertemu dengan Lee Ra El.
Drama ini mempunyai 16 episod dan mula ditayangkan Mei 2022.

Eve’s Scandal Trailer

The Sound of Magic

The Sound of Magic
The Sound of Magic ialah siri K-Drama psikologi Asal Korea Selatan Korea Selatan yang ditulis oleh Kim Min Jeong, diarahkan oleh Kim Seong-Yoon, dan berdasarkan webtoon Annarasumanara oleh Ha Il-Kwon.
Ditinggalkan oleh ibu bapanya kerana hutang, Yoon Ah Yi menyara dirinya dan adik perempuannya. Walaupun dia sibuk dengan kerja sambilan dan pelajarannya, Yoon Ah Yi masih merupakan salah seorang pelajar terbaik di sekolah itu. Apa yang Yoon Ha Yi harapkan ialah membesar secepat mungkin supaya dia boleh mendapat pekerjaan yang stabil, dan apabila dia mendedahkan impiannya kepada ahli silap mata Lee Eul, hidupnya berubah selama-lamanya.
Drama ini mempunyai 6 episod dan mula ditayangkan di Netflix pada 6 Mei 2022.

The Sound of Magic Trailer

Link: Eat, Love, Die

Link: Eat, Love, Die
Ia adalah drama misteri fantasi tentang seorang lelaki dan wanita yang berkongsi keadaan emosi yang sama. Eun Gye Hoon ialah seorang chef sebuah restoran di bandar tempat kakak kembarnya hilang 20 tahun lalu. Dia mendapati dirinya secara rawak merasakan emosi sedih dan menangis, serta tertawa secara spontan. Emosi tersebut sebenarnya adalah emosi seorang wanita bernama Noh Da Hyun.
Noh DaHyun ialah pelajar yang sedang mencari pekerjaan dan pelatih di Restoran Jihwa. Dia mempunyai masalahnya tersendiri dalam kehidupan dan menganggap dirinya sebagai bernasib malang dengan lelaki. Yeo Jin Goo melakonkan watak Eun Gye Hoon manakala Moon Ga Young sebagai Noh Da Hyun.
Drama ini mempunyai 16 episod dan mula ditayangkan pada 6 Jun 2022.

Link: Eat, Love, Die Trailer

Drama dari Korea Selatan sememangnya semakin dikenali ramai setelah kemunculan siri hit Squid Game dan All of Us Are Dead baru-baru ini. List dah ada, bolehlah layan sambil-sambil merehatkan minda kan.
Sebelum layan K-Drama, pastikan segala kerja lain selesai dulu tau. Bukan apa, drama Korea ni addictive. Takut nanti sakan marathon sampai tak sedar masa berjalan. Hiks!Related posts